Столтенберг: не можна дозволити Путіну перемогти. Слід посилити підтримку України

У боротьбі України проти російської агресії ситуація на полі бою залишається дуже складною. З цієї причини генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав західні країни підтримати Україну. Він зробив це заявивши журналістам в Брюсселі під час засідання Ради міністрів ЄС.

Столтенберг висловив очікування, що під час зустрічі буде обговорена ситуація в Україні, де продовжуються інтенсивні бої. Важка ситуація на полі бою робить необхідним збільшення підтримки для України. Генсек НАТО підкреслив, що неможливо дозволити президенту Путіну перемогти.

Столтенберг заявив, що дуже важливо зберегти Україну як незалежну державу в Європі і підтримати її. Це в інтересах НАТО та європейських союзників. Варто зазначити, що війна є непередбачуваною, тому неможливо передбачити, коли завершиться російська агресія.

Столтенберг додав, що якщо зростає ймовірність негативного результату переговорів, то необхідно збільшувати допомогу для України. На даному етапі не помітно бажання президента Путіна вести переговори про прийнятне рішення щодо України. Щоб досягти успіху, необхідно переконати президента Путіна, що він не зможе перемогти на полі бою.

Згадаємо, що колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен пропонує приєднати Україну до Альянсу без окупованих територій.