Штурм Харкова та Сум: ІПСО чи реальна загроза? Колишній речник Генштабу оцінив погрози окупантів

Росіяни повинні взяти Харків та Київ

Полковник запасу ВМС ЗСУ, Владислав Селезньов, заявив, що росіяни мають спрямувати на Харків та Київ додаткове угрупування щонайменше в 500 тис. осіб. За його словами, такого ресурсу у РФ наразі немає. В цій кількості 350 тис. осіб будуть ударним групуванням, а 150 тис. - стратегічним резервом. Селезньов пояснює, що росіяни наразі мають близько 460-470 тис. людських ресурсів, але розкидані вони на протяжність в 1350 км фронту. Таким чином, для атак на два міста потрібно буде зосередити значну кількість військових на невеликій території.

Проте, Селезньов зауважує, що українські сили скористаються такою можливістю та розпочнуть наступ на оголені ділянки. Водночас, головне управління розвідки України спростувало чутки про негайний напад росіян на Харків.

Чи оголосить Путін мобілізацію?

Російський політик Ілля Яшин висловив думку, що Володимир Путін може оголосити мобілізацію та розпочати новий наступ на Харків, щоб змусити США до діалогу. Проте, він також вважає, що Путін може спробувати "купити" людей, замість проведення мобілізації. Яшин наголошує, що це може призвести до проблем для армії РФ.

У свою чергу, Путін намагається створити "санітарну зону" з Харкова, проте без сухопутних сил російська армія може обмежитися лише повітряними ударами.

Джерело:

https://glavcom.ua/news/shtab-uaz-zaschitil-harkov-pereputal-vraga-947649.html