Сусідня з Україною країна суттєво посилила свою армію

Український міністр національної оборони Маріуш Блащак повідомив, що Польща збільшила свою армію до 193 тис. солдатів. Він також відповів на критику політиків, які стверджували, що країна не має потенціалу для утримання армії розміром 300 тис. осіб. Відповідаючи їм, Блащак написав, що вдача сильної армії залежить від рішучості та ефективного керівництва оборонними справами.

Уже близько місяця тому Польща заявила про свій намір створити найсильнішу сухопутну армію у Європі. Маріуш Блащак оголосив про плани збільшити чисельність військ до 300 тис. осіб до 2035 року, назвавши цю цифру мінімальною, яку можна буде переглянути у більш бік. Цей крок є відповіддю на погрози імперіалістичних намірів Росії, зазначив міністр національної оборони.

Згідно з Блащаком, Росія прагне відновити свою імперію, що становить загрозу для сусідніх країн. Він переконаний, що зміцнення польської армії є найкращим і єдиним варіантом відповіді на ці загрози.

Президент Польщі Анджей Дуда також підтримав Україну в її боротьбі з Росією, заявивши, що безпека Європи залежить від перемоги над Росією. Він висловив свою впевненість у тому, що якщо Росію не зупинити, вона знову здійснить напад.