Світовий банк виділить Україні $1,2 млрд

Україна отримає фінансову допомогу в розмірі $1,2 млрд від Світового банку під гарантії уряду Японії. Цю інформацію оголосили на сайті Світового банку.

За отримані кошти планується реалізувати 29 програм соціальної допомоги, які призначені для найвразливіших верств населення України. Цей проект має назву Investing in Social Protection for Inclusion, Resilience та Efficiency (INSPIRE).

Фінансування буде спрямовано на підтримку сиріт, дітей, які перебувають під опікою, соціально незахищених студентів, а також на допомогу жертвам катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та торговлі людьми.

За очікуваннями, цей проект допоможе забезпечити приблизно 10 мільйонам українців потрібну підтримку в найважчі моменти. Це сприятиме посиленню здатності уряду України надавати соціальну допомогу бідним і уразливим групам населення в критичний період, особливо з підходом зими, коли потребуватимуть додаткової допомоги на оплату комунальних послуг і обігрів житла,» - зазначив регіональний директор Світового банку в справах країн Східної Європи, Аруп Банерджі.

Нагадаємо, раніше Україна досягла угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування (EFF), що дозволить отримати надходження в розмірі приблизно $900 млн.