Теракт у "Крокусі": у Росії заявили вже про 115 загиблих

Унаслідок теракту в "Крокус Сіті Холлі" в Підмосков'ї, що стався 22 березня, загинуло 115 людей. Про це повідомляють російські ЗМІ. За даними Слідчого комітету РФ, кількість жертв теракту збільшилася до 115. Рятувальники продовжують розбирати завали та шукати людей в "Крокусі", роботи триватимуть щонайменше кілька діб. У московських і підмосковних лікарнях перебуває 121 госпіталізований після теракту.

Версії РФ

Росія почала шукати "український слід" у цій події. Депутат Олексій Чепа заявив, що "обуття пов'язані з Україною" і "тепер "спецоперація" в Україні завершиться швидше".

22 березня, в день теракту, терористи ІДІЛ заявили, що відповідають за напад на торговий центр "Крокус Сіті Холл" в Підмосков'ї. Проте російські пропагандисти намагаються натякнути, що це "заслуга" не терористів ІДІЛ. Проект InformNapalm наводить коментар російського пропагандиста ВДТРК Андрія Медведєва, який заявив, що інформація про відповідальність ІДІЛ є фейком. У проекті зазначили, що російські спецслужби через ВДТРК кажуть, що ІДІЛ намагається "відібрати у них грамоти та медалі за їхню операцію", аргументуючи це тим, що "ІДІЛ уже "настільки не впливова структура", що не може конкурувати з ФСБ/ГРУ та "Петровим/Бошировим".

Нагадуємо, що Юрій Романенко, співзасновник Українського інституту майбутнього, пояснив, що теракт в "Крокусі" є новим Норд-Ост Росії.

Докладніше про це дивіться у новій бесіді: