Три поради, як обрати свіжий сир

Сир має понад 1800 видів. Перед покупкою слід переконатися, що правильно його обрали для своїх потреб.

Сир може швидко псуватися, тому обирати його потрібно уважно, пише eatthis.

Спробуйте сир перед покупкою

Саме це у більшості випадків допоможе вам відрізнити поганий продукт від якісного. Експерти радять не соромитися у магазині та просити різні сорти на дегустацію.

"Я вважаю, що дуже важливо дозволяти клієнтам і заохочувати це робити. І клієнти повинні відчувати себе вповноваженими просити спробувати, щоб вони не відчували, що роблять сліпі інвестиції", розповіла експертка з сиру Кетлін Серіно.

Запитайте рекомендацію у продавця

Ви не можете бути експертом в усьому, тож продавець може порадити вам варіант, який підійде для вас найкраще. Окрім того, зважайте й на те, що саме продавці знають, наскільки свіжий сир, як про нього відгукувалися різні покупці та як довго він може зберігатися.

Купуйте сир, який добре зберігається

Сири можуть лежати роками або ж зіпсуватися за лічені дні все залежить від сорту та якості вашого сиру. Та не забувайте також звертати увагу й на термін його придатності, що вказаний на упаковці.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також досвідчені покупці знають, що варто остерігатися сирів, які довго перебувають під сонцем. Більшість сирів загортають у спеціальний папір, щоб зменшити його псування через окислення.

Вершковий сир завжди знадобиться для приготування бутербродів, кремів чи десертів. Але мало хто знає, що його можна приготувати із замороженого кефіру.

Його варто потримати в морозильній камері, щоб із сиру відійшов разом із сироваткою кислий смак. Морозити кефір треба не менш ніж добу.