Туск заявив про можливе введення ембарго на агропродукцію з Росії

Варшава досліджує досвід Латвії щодо ембарго на імпорт з РФ

Варшава вивчатиме практику Латвії щодо введення ембарго на імпорт агропродукції з Росії і можливо застосує подібні заходи. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час пресконференції у Варшаві з прем'єр-міністром Латвії Евікою Сілінею, повідомляє Укрінформ.

Туск підкреслив важливість думки свого латвійського колеги щодо рішення Риги ввести ембарго на російську продукцію, яке було схвалене латвійським парламентом. "Ми ретельно вивчимо це рішення Латвії і не виключаємо, що Польща прийме аналогічну ініціативу", - заявив Туск. Він також зазначив, що сьогодні обговорить це питання з польськими сільськогосподарськими виробниками під час аграрного саміту у Варшаві.

"Я хочу, щоб всі зрозуміли: надлишок збіжжя і продуктів на ринках Польщі і Європи і нерівна конкуренція - це не тільки проблема імпорту продовольства з України. Мало хто усвідомлює, що ринок в Європі і Польщі дестабілізується через продукти з Росії і Білорусії, тому потрібно зробити всі можливі кроки", - наголосив Туск.

Він додав, що Польща хоче допомогти Україні, але одночасно прагне стабілізувати ситуацію на ринках і захистити своїх фермерів.

Нагадаємо, працівники польської мережі магазинів Biedronka загрожують масштабним страйком.

Відео: