У Білорусі активізувалися російські окупанти: чи існує загроза нового наступу

У Білорусі активізувалися російські окупанти: чи існує загроза нового наступу

Стан суспільної безпеки на кордоні з Білоруссю є контрольованим, і немає загрози повторного російського наступу з цього напрямку. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

Він зазначив, що кордон з Білоруссю залишається під повним контролем, і не було спостережень щодо переміщення техніки або особового складу до цієї країни.

Демченко підкреслив, що Білорусь продовжує підтримувати Росію в конфлікті з Україною, тому цей напрямок має потенціал загрози. Однак наразі немає такої загрози, як на початку російського вторгнення, оскільки Росія не має достатньої військової сили на території Білорусі для повторного вторгнення.

Втім, Росія може в будь-який момент змінити свої дії і обрати Білорусь як напрямок. Тому Україна повинна бути готова до розвитку будь-якої ситуації та посилює кордонні заходи, включаючи інженерні споруди та мінно-вибухові загородження.

Недавно з'явилася інформація про значне збільшення військової присутності Росії в Білорусі, зокрема деплоймент кількох батальйонів і тактичних груп у двох областях країни. Білорусь також будує нове військове містечко біля українського кордону.

Україна продовжує будувати інженерні загородження на кордоні з Білоруссю, і наразі ця лінія розмежування охороняється оборонними спорудами та мінно-вибуховими загородженнями. Проте робота триває, і будуються нові оборонні споруди.

Незважаючи на те, що наразі загроза вторгнення з Білорусі досить низька, Україна постійно посилює заходи безпеки на цьому ділянці кордону і закриває пункти пропуску. Зараз вони заміновані.

Читайте також: