У Бюро економічної безпеки потрібно навести лад: Гетманцев назвав терміни

Україні потрібно перезавантажити Бюро економічної безпеки з призначенням нового керівника.

Це може відбутися вже до кінця 2023 року, розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Зміни також потрібні у митниці та податковій службі.

"Думаю, що до кінця року ми повинні вже навести там лад повністю. Мають бути зміни до законодавства. Разом з ними слід атестацію провести і призначити нового керівника БЕБ за участі міжнародників", сказав Гетманцев.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, діяльністю Бюро незадоволені не тільки в Україні, але й за кордоном.

"Партнери дуже слідкують за діяльністю БЕБ і так само незадоволені результатами, як і ми. Тому в меморандумі з МВФ ми бачимо пункт про перезавантаження", зазначив нардеп.

Він додав, що Бюро економічної безпеки головний орган у сфері контролю за використанням фінансів, які Україні надають західні партнери.

"Це орган номер один. І залишити цей напрям в тому стані, в якому він є зараз, неможливо. Податкові міліціонери не повинні складати 80% від персонального складу", наголосив Гетманцев.

На початку березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки. Його написали керівники фінансового комітету на чолі з Данилом Гетманцевим. Проєкт передбачає дострокове припинення повноважень директора БЕБ та його заступників.

Оприлюднено Меморандум, який українська влада уклала із Міжнародним валютним фондом. У ньому, зокрема, йдеться про зобов'язання відійти від запроваджених з початку повномасштабної війни екстрених заходів в економіці.