У Іспанії спалахнула лісова пожежа

Шторм Кіаран спричинив пожежу, яка знищила близько дві тисячі гектарів лісів на сході Іспанії і призвела до евакуації 850 осіб з чотирьох міст. За інформацією АР, вогонь тривав добу поблизу міста Монтічельво, і для його загасити було задіяно близько 200 пожежників та солдатів армійського підрозділу з надзвичайних ситуацій.

Уряд Валенсії сподівається залучити до боротьби з пожежею п'ять пожежних літаків та гелікоптерів. Карлос Масон, глава регіону, закликав жителів уникати поїздок у цей район та активності в лісах, що може спричинити пожежі. За даними агентства Efe, вночі у п'ятницю вітер сягав швидкості близько 120 км/год, що сприяло поширенню вогню в гірських та лісистих районах.

Блок галереї

Причиною пожежі став шторм Кіаран, який пронісся по більшій частині Європи. Незважаючи на дощ і низькі температури, пожежу не вдалося запобігти. Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої штормом Кіаран, загинуло щонайменше шестеро людей, а двоє вважаються зниклими безвісти. Ця небезпечна погода також призвела до смерті п'ятирічного хлопчика з України в бельгійському місті Гент, коли він отримав травми внаслідок падіння гілок дерева.