У Києві почалися зйомки короткометражки "Солдатик"

Зйомки короткометражного фільму "Солдатик" розпочалися у Києві. Головний герой - поранений солдат, який перебуває у лікуванні у госпіталі. Хоча він не розмовляє і перебуває у напівсвідомому стані, в нього є видіння, де він мандрує між світом мертвих і світом живих. Коли до нього звертаються люди, щоб дізнатися долю своїх зниклих безвісти рідних, він відчуває, у якому світі жива або мертва ця людина. Про це повідомляє "Детектор медіа".

У ролі пораненого солдата виступає молодий актор Петро Шпегун, який вже брав участь у фільмах "Антон і червона химера", "Вірити" та "Носоріг".

До госпіталю приїжджає чиновник, щоб розібратися з інформацією про унікального пацієнта. Він є прагматичною людиною і не вірить у містику, але зустріч з пораненим змушує його переглянути свої погляди і надає надію знайти свого зниклого сина, який був на фронті. Чиновника знімає кіноактор Сергій Деньга, відомий своїми ролями у фільмах і серіалах.

У фільмі також знімаються актори Григорій Бакланов і Сергій Калантай. Кілька сцен відбуваються на фронті, і в цих епізодах беруть участь актори, які зараз служать у ЗСУ й мають досвід військової служби. Сценарій фільму написав Андрій Бабік, відомий за мотивами оповідання Олексія Розумова "93%".

"Солдатик" - це фільм про наслідки війни, внутрішні боротьби головного героя і його зв'язок з родиною, про дружбу, розуміння і біль. Режисером фільму є Данило Дедков, який раніше працював оператором. Він вважає, що режисер повинен уміти думати як оператор, і його досвід у цій області допомагає йому при створенні фільму.

Стрічки українських режисерок Марини Вроди і Дмитра Сухолиткого-Собчука також отримали визнання на зарубіжних кінофестивалях. "Степне" отримало відзнаку за найкращу режисуру у Швейцарії, а "Памфір" увійшов до списку найкращих фільмів, відзначених Guardian.

Також у лютому нагороди отримали короткометражний фільм режисерки Надії Парфан "Це побачення" та документальний фільм Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі "Прокидаючись у тиші".