У Києві скасують безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів

У Києві скасують безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів

З 1 липня 2024 року в Києві вводиться платний проїзд для школярів у громадському транспорті під час літніх канікул. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Відповідно до рішення влади столиці, з 1 липня по 31 серпня школярам буде потрібно платити за проїзд у громадському транспорті. Проте, для учнів передбачена знижка у 75%, яка діятиме на місяць або на другу половину місяця.

Важливо зазначити, що безкоштовний проїзд для учнів буде діяти лише протягом навчального року - з 1 вересня до 1 липня наступного року.

Для зручності пасажирів, учні зможуть придбати пільгові проїзні квитки за допомогою різних способів: через додаток Київ Цифровий, у самообслуговувальних терміналах, в касах КП "Київський метрополітен", на певних станціях, на сайті та у додатку EasyPay, а також на сайті КП ГІОЦ.

Згідно з розпорядженням КМДА № 399 від 05.03.2020, вартість проїзних квитків для учнів денної форми навчання буде такою:

  • Без обмеження поїздок протягом місяця - 325 грн.
  • Без обмеження поїздок протягом другої половини місяця - 162,50 грн.
  • Проїзний на місяць на 46 поїздок - 72,50 грн.
  • Проїзний на місяць на 62 поїздки - 97,50 грн.
  • Проїзний на місяць на 92 поїздки - 143,75 грн.
  • Проїзний на місяць на 124 поїздки - 192,50 грн.

Також, варто зазначити, що учні зможуть придбати окремі поїздки за один раз, але у такому випадку знижка у 75% не буде застосовуватись.

Раніше ми також повідомляли, про можливість безкоштовного проїзду до метро Києва для певних категорій громадян.

Читайте також: