У "Київському метрополітені" пропонують новий тариф на проїзд: якою має бути ціна

Яким має бути тариф?

Уряд України активно працює над створенням сприятливих умов для розвитку підприємництва та привернення інвестицій. Однак, однією з найбільших проблем є високі тарифи на послуги комунального господарства.

Саме цю проблему обговорювали на засіданні Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України. За словами підприємців, високі тарифи на комунальні послуги значно утруднюють їхню діяльність та погіршують конкурентоспроможність у внутрішньому ринку.

Підприємці часто змушені зменшувати свою прибутковість, або навіть припиняти діяльність через нездатність сплатити високі рахунки за комунальні послуги. Це серйозна проблема, яка потребує прискорених заходів від уряду

На зустрічі було прийнято рішення про необхідність зниження тарифів, а також про запровадження прозорих переглядів системи формування цін на комунальні послуги. Таким чином будуть уникнуті необгрунтовані підвищення цін і створені сприятливі умови для розвитку підприємництва.

Ми повинні забезпечити прозорий та справедливий процес формування тарифів, щоб не допускати зловживань та неправомірного підвищення цін. Це буде допомагати нашим підприємцям залишатися конкурентоспроможними і займати стабільну позицію на ринку

Окрім того, було вирішено провести аналіз стану комунального господарства та обговорити можливість впровадження механізмів стимулювання енергоефективності та розвитку альтернативних джерел енергії.