У Криму окупанти набирають молодь на курси керування дронами з однією умовою

Російські загарбники вербують молодь на війну проти України

Російські загарбники на окупованих територіях продовжують вербувати молодь для участі в війні проти України. У Криму ворог проводить набір на курси з оперування FPV-дронами, за умови погодження стати "добровольцем" та брати участь у загарбницькій війні. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Таким чином ворог вкотре порушує міжнародне право й набирає до лав своєї армії мешканців окупованих територій, адже росіянам вигідна смерть українців незалежно від сторони, за яку вони воюють», – зазначає Центр нацспротиву.

Центр національного спротиву закликає повідомляти Руху Опору про інструкторів та працівників ДОСААФ через спеціальний чат-бот у Telegram. Безпеку та анонімність звернень гарантується. 

Атаки російських окупантів на території України

З 22:00 години 22 грудня до опівночі 23 грудня російські окупанти атакували Україну, використовуючи ударні БпЛА Shahed з районів Балаклава (тимчасово окупований Крим) та Приморсько-Ахтарськ (Росія).

У межах Одеської та Хмельницької областей, усі дев'ять "Шахедів" було знищено військами Повітряних сил та Сил оборони України. Також, увечері 22 грудня російські загарбники атакували Одещину дронами. Силами ППО було збито сім російських ударних безпілотників, а також пошкоджений навчальний заклад внаслідок вибухової хвилі.