Головна

У Львові пішов з життя політвʼязень та громадський діяч Петро Франко

Петро Франко - політв'язень і громадський діяч

Помер політв'язень та дослідник Петро Франко

28 травня у Львові на 90-му році життя помер Петро Франко – почесний голова Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих, політв'язень, дослідник і письменник. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ще одна важка втрата для громади Львова та України. На 90-му році життя спочив політвʼязень, видатний дослідник, письменник та громадський діяч Петро Франко. Він присвятив своє життя служінню Україні та пам'яті тих, хто зазнав репресій. Його діяльність і наполегливість у відновленні історичної справедливості ніколи не буде забутою», - написав Андрій Садовий.

Петро Франко народився 4 липня 1934 року на Львівщині. Він був ув'язнений і засуджений на 5 років мордовських таборів за участь у національно-визвольній боротьбі. У 1991 році він був реабілітований. Він працював головою Львівського обласного та Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих. Також він був ініціатором встановлення пам'ятників та найменування вулиць у Львові.

Помер Олександр Мартиненко

Також сьогодні, 28 травня, помер засновник та голова «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко. Він помер на 64 році життя. Олександр Мартиненко був генеральним директором та кінцевим бенефіціаром «Інтерфакс-Україна».

Читайте також:

  • Помер екстренер збірної України з футболу Михайло Фоменко
  • Олександр Мартиненко: Перед виборами всі політики повинні поклястися на крові, що визнають їх результати

Читайте також: