У Москві суд арештував чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту в «Крокусі»

Басманний суд Москви арештував підозрюваних у теракті

Басманний суд Москви заарештував чотирьох чоловіків підозрюваних у скоєнні теракту в Крокус Сіті Холі 22 березня. Про це повідомляє видання Риа Новости.

Судове засідання відбулося у закритому режимі в зв'язку з необхідністю збереження таємниці слідства та забезпечення безпеки учасників процесу.

Суд арештував Мірзоєва Далерджона, Саїдакрамі Муродалі, Шамсидіна Фарідуні та Мухаммадсобіра Файзова. Чоловіків звинувачують в тероризмі, за що їм загрожує довічне позбавлення волі.

Інформація про підозрюваних

Мірзоєв Далерджон має 32 роки і є уродженцем Таджикистану. У нього є чотири неповнолітні діти.

Саїдакрамі Муродалі є 30-річним сім'янином. Він заявив, що має реєстрацію в РФ, але не пам'ятає точно де. Також він зазначив, що не мав постійної роботи і попросив перекладача.

Шамсидін Фарідуні після затримання був катований струмом. У нього є дружина і восьмимісячна дитина. До затримання він працював різноробом у Красногорську і не мав судимостей.

Мухаммадсобір Файзов, який народився 20 травня 2004 року, був поранений під час затримання. Він працював у барбершопі, але звільнився через низьку зарплату.

За раніше опублікованими даними ФСБ, всього було затримано 11 осіб, включаючи чотирьох безпосередніх учасників організації теракту в Крокус Сіті Холі.

Міністерство оборони України вважає теракт провокацією путінського режиму

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, теракт в Крокус Сіті Холі є провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Раніше теракт в концертному залі було взято на себе терористичним угрупованням Ісламська держава (ІДІЛ), цю версію також підтримує Білий дім.