У Німеччині деякі школи запровадять вивчення української мови, як другої іноземної

У Німеччині деякі школи запровадять вивчення української мови, як другої іноземної

Українська мова буде вивчатися у школах Гессену у Німеччині

З наступного навчального року в школах федеральної землі Гессен у Німеччині планують розпочати вивчення української як другої іноземної мови, повідомляє Deutsche Welle.

Земельне міністерство у справах культів, яке також відповідає за освіту та культуру, оголосило конкурс на пошук майбутніх спеціалістів та вчителів української мови.

У Німеччині фіксуються непоодинокі випадки, коли українські школярі-біженці змушені залишати навчання в гімназіях та переходити до шкіл нижчого рівня саме через необхідність вчити німецьку та відсутність знань другої іноземної мови, окрім англійської. Це, зокрема, позбавляє їх можливості отримати Abitur – німецький атестат, необхідний для вступу до вищого навчального закладу.

У інших федеральних землях вже є мовні програми для вивчення української мови, але вона не є обов'язковою.

З самого початку вивчення української цей проєкт буде пілотним і випробується у школах, де навчається багато українських учнів. Такий же проєкт наразі реалізується з турецькою мовою.

Нагадаємо, що в Німеччині виселять із квартир 1,7 тис. українських біженців, які мусять звільнити житло до липня. Ці квартири передадуть шукачам притулку з інших країн.

Читайте також:

  • Чому українські біженці тікають із Польщі до Німеччини: пояснення експертки
  • Українці очима німців. Факти, цифри і цитати місцевих політиків та преси

Читайте також: