У Німеччині сказали, чи зможе Україна бити ракетами Taurus по території РФ

Німеччина має якнайшвидше передати Україні крилаті ракети Taurus.

Водночас українці мають повне право атакувати військові об'єкти на російській території будь-якою зброєю незалежно від її походження. Про це заявила голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман в інтерв'ю виданню Berliner Morgenpost.

"Ми повинні негайно доставити Taurus, тому що прицільним використанням крилатих ракет українська армія може серйозно порушити російські поставки. Кожен з нас зважує свої дії. Але ви також можете продовжити страждання, надто довго вагаючись", - заявила Штрак-Ціммерманн, коментуючи тривалі вагання Берліна щодо надання зброї Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На запитання, чи вважає вона правомірними українські удари німецькими крилатими ракетами по території Росії, Штрак-Ціммерманн відповіла ствердно.

"Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об'єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена ​​зброя і хто її постачав", - наголосила вона.

Американське видання The Wall Street Journal написало, що нібито Німеччина відкладає відправлення високоточних ракет великої дальності Taurus в Україну через побоювання канцлера Олафа Шольца.

При цьому коаліційний уряд Німеччин схвалив постачання Taurus, повідомило WSJ.

Шольц загальмував цей крок через побоювання, що німецький персонал повинен буде приїхати в Україну, щоб допомогти обслуговувати та керувати комплексною зброєю.