У Новій Зеландії було видно світлове шоу під час південного сяйва – неймовірні фото

Вражаюче полярне сяйво Aurora Australis вразило жителів Нової Зеландії та півдня Австралії

Жителі півдінної Австралії та Нової Зеландії мали можливість побачити вражаюче південне полярне сяйво Aurora Australis після сильної геомагнітної бурі на Сонці. Зелене і червоне сяйво освітило небо перед сходом сонця, зафіксували свідки події.

Доктор Ян Гріффін, астроном та директор музею Отаго, який сам бачив цей шоу, повідомив, що це був найпотужніший шторм за останні сім років. До цього моменту він не мав можливості бачити полярне сяйво в своєму місці проживання на півострові Отаго.

Я прокинувся близько 4 ранку і просто подивився у вікно. Там, де я живу на півострові Отаго, полярні сяйва зазвичай не видно, - розповів Гріффін.

Фотограф Джордан Кантело зафіксував це неймовірне видовище в Західній Австралії і розповів, що світло було таке яскраве, що його можна було побачити неозброєним оком.

Побачити яскраві червоні та зелені кольори було просто феноменально. Мене захоплює, коли я про це говорю, - поділився Кантело.

Очікується, що полярне сяйво буде проводити вражаюче шоу з висвітлювання кольорів ще наступні 12 місяців.

Як виникає сяйво біля полюсів?

Аврори бореальна і австралійська з'являються біля північного і південного полюсів. Ці яскраві світля з'являються внаслідок спалахів активності на Сонці, таких як викиди корональної маси та сонячний вітер з корональних дір.

Ці заряджені частинки, що рухаються через космос, досягають нашої атмосфери за кілька днів через виверження на Сонці. Якщо Земля перебуває на шляху цього потоку частинок, наше магнітне поле та атмосфера реагують на їхній вплив.

Коли заряджені частинки вдаряються об атоми та молекули в атмосфері Землі, вони збуджують ці атоми, заставляючи їх світитися. Так і виникає неймовірне полярне сяйво, яке можна спостерігати землі.