У Польщі викрито шпигунську мережу, яка готувала підрив поїздів з допомогою для України

У Польщі скеровано вирок 14 громадянам Білорусі, України та Росії, які були залучені до шпигунської діяльності на користь Росії. Інформація про це з'явилася в The Guardian газеті.

Згідно з даними видання, підсудні були звинувачені у шпигунстві, зокрема в підготовці вибухів на потягах, які перевозили гуманітарну допомогу для України.

Суддя Ярослав Ковальський, який оголосив вердикт, зазначив, що після розгляду справи суд визнав всіх підсудних винними у злочинах, які їм зараховуються. Крім того, було встановлено, що деякі з них діяли як частина організованої злочинної групи.

Підсудні не були присутніми під час оголошення вердикту, оскільки всі визнали свою провину, повідомляє видання. Однак журналісти не розкривають деталі щодо самого вироку, який отримали члени шпигунської мережі.

Раніше Гданський окружний суд визнав 44-річного громадянина України винним у шпигунстві на користь Росії. Суд призначив йому один рік позбавлення волі за шпигунство на користь іноземної держави.

Досудове слідство виявило, що чоловік збирав інформацію про критичну інфраструктуру, а також про діяльність служб та органів, що відповідають за безпеку. Потім він передав цю інформацію російським особам.