У Португалії викрито банду, яка експлуатувала мігрантів з України

На фермах у південному португальському регіоні Алентежу в Португалії відбулися рейди поліцейських, під час яких було затримано 28 осіб, підозрюваних у торгівлі людьми та трудовій експлуатації. Таку інформацію оприлюднив Reuters, посилаючись на місцеву поліцію.

Затримані виявилися членами злочинного угруповання, яке завбачливо залучало мігрантів з країн, таких як Румунія, Молдова, Україна, Індія, Сенегал і Пакистан, за допомогою обіцянок про роботу на фермах. В ході проведених 78 обшуків поліція вилучила докази та знайшла кілька десятків потенційних жертв.

Затримані особи, серед яких є іноземці та португальці, підозрюються в торгівлі людьми, участі в злочинах, сприянні нелегальній імміграції, нелегальному працевлаштуванні, здирництві, відмиванні грошей та заподіянні фізичної шкоди.

Кількість випадків трудової експлуатації в Португалії, особливо в сільськогосподарському секторі, зросла в останні роки. Бідні мігранти стають жертвами примушеної некваліфікованої праці та торгівлі людьми.

За даними Ради Європи, з 2016 по 2020 роки португальська влада виявила 1 152 ймовірних жертв торгівлі людьми, але кількість розслідувань, судових переслідувань та засуджень залишається досить низькою порівняно із кількістю виявлених випадків.

Раніше було повідомлено, що іспанська поліція викрила тютюновий бізнес, у якому були експлуатовані українські біженці.

Також читайте: Українські біженки все частіше стають жертвами сексуальної експлуатації - дослідження