У Повітряних силах не виключають російських ударів впродовж дня

Російські удари вночі 2 жовтня були спрямовані на військові та інфраструктурні об'єкти України.

Загарбники запустили невелику кількість дронів, намагаючись розвідати українську протиповітряну оборону. Не виключено, що російські удари можливі й протягом дня. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, ворог переслідує різну мету.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не треба думати, що це всього лише розвідка боєм. Це спрямовані удари. Якщо навіть дронів менше ніж зазвичай, це все-таки спрямовані удари по певних об'єктах військових чи інфраструктурних. Вирішили вони цього разу менше запустити. Але це не говорить про те, що не слід очікувати атак протягом дня", - сказав Ігнат.

Він також зазначив, що росіяни намагаються "прокласти шлях" через українську ППО.

"Сьогодні зрештою невелика відносно атака. Але все одно вона супроводжується сигналом повітряної тривоги, як би там не було. Щодо тих чотирьох дронів збитих, то є ще інформація про те, що ворог застосовував і балістичну ракету на одному з напрямків. Уточнюється що з нею відбулося", - додав Ігнат.

У ніч на 2 жовтня російські окупанти знову атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з південно-східного напрямку. Випустили дрони із Приморсько-Ахтарська (РФ).

Загалом було зафіксовано пуски семи ударних БпЛА, чотири з яких силам української ППО вдалося збити.