У ЗСУ повідомили про успіхи на деяких ділянках фронту

Українські війська активно проводять наступальні операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Ситуація на цих ділянках фронту є досить складною, але впереджувальні дії українських сил принесли частковий успіх. Про це заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов під час ефіру національного телемарафону.

За словами Ковальова, в районах північніше Копанів та Новопрокопівки було досягнуто певних позитивних результатів під час наступальної операції. Також українські військові провели успішні дії у Запорізькій області на рубежах Вербового. Водночас, штурмові дії тривають в Донецькій області, зокрема північно-західніше Кліщіївки та східніше Андріївки.

За словами Ковальова, українські воїни продовжують завдаюти ворогові значних втрат у живій силі та техніці. Загалом, ЗСУ зміцнюють свої позиції на зайнятих рубежах та продовжують виснажувати противника.

Тим часом, російські окупанти активно розмінували ділянки біля Роботиного та Вербового Запорізької області, намагаючись зупинити українські сили та перешкодити їхньому продвиженню на їх територію. Крім того, російські війська розпочали тактичні наступальні операції за межами Запорізької області з метою розтягнути оборону ЗСУ та відволікти їхні сили від південного напрямку.