Удар по Одесі: ЗСУ припустили, чим атакували окупанти

Експерти встановлюють тип ракети, якою російські окупанти обстріляли Одесу

В Одесі проводяться експертні заходи, щоб точно встановити тип ракети, якою російські окупанти атакували місто 29 квітня. За попередніми даними, ракета була моделі "Іскандер" і була начинена касетами. Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час телемарафону.

Плетенчук зазначив, що протягом вчорашнього дня у зоні відповідальності Сил оборони півдня загинуло шестеро мирних жителів.

"Ще уточнюються всі подробиці. Поки що це лише припущення про ракету "Іскандер" з касетами. Проте, я не можу цього стверджувати на 100% до проведення всіх експертних заходів. За відкриттями на стінах видно, що ця ракета мала елемент шрапнелі, а вибух був повітряний. Цей боєприпас призначений саме для знищення ворожих сил, але для росіян цими ворожими силами є мирні мешканці Одеси, які прогулюються "по трасі здоров'я". Вона так у нас називається", - повідомив Плетенчук.

Кількість жертв атаки зросла

Нагадаємо, що ввечері 29 квітня російські окупанти обстріляли Одесу ракетою. В результаті атаки є поранені та пошкоджена цивільна інфраструктура.

Станом на 21:00 кількість жертв атаки зросла до чотирьох осіб. Загинули три жінки і один чоловік. Постраждало 28 людей, серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених перебувають у важкому стані.

Російський обстріл призвів до пожежі та поранення екснардепа

Внаслідок російського обстрілу загорівся Палац студентів Одеської юридичної академії, який відомий як "Замок Гаррі Поттера". Також російські окупанти поранили екснардепа Сергія Ківалова.

Пізніше стало відомо, що унаслідок ракетного удару по набережній Одеси 29 квітня загинуло вже п'ятеро людей. В лікарні помер чоловік 1960 року народження.