Удари дронів, комунальні аварії та теракти: чого найбільше бояться росіяни

Головні страхи росіян: диверсії та атаки безпілотників

За даними національного індексу тривожності, росіяни найбільше хвилюються через диверсії та атаки безпілотників. Протягом першого кварталу 2024 року цей страх став головним, повідомляє The Moscow Times.

Такий же тривожний настрій спостерігався і в минулому році, коли ударами дронів та диверсіями також найбільше хвилювалися росіяни. Але за рік цей страх трохи зменшився: якщо в січні-березні 2023 року індекс тривожності становив 683,4, то в першому кварталі цього року його значення склало 148,3. Аналітики стверджують, що постійні вибухи в Білгородській області підживлювали тривогу через диверсії та безпілотники.

Аварії на тепломережах та знос інфраструктури ЖКГ

На другому та третьому місцях у списку страхів росіян знаходяться аварії на тепломережах та знос інфраструктури ЖКГ (123,7), а також теракти (122,7).

Причини занепокоєння росіян

Страх через аварії та знос інфраструктури ЖКГ підсилюється через проблеми з комунальною інфраструктурою в Підмосков'ї, Тульській, Тамбовській та інших областях Росії в цю зиму.

Тривогу через теракти посилила напад терористів на концертний зал "Крокус Сіті Холл", в результаті якого загинули 145 людей, а 551 отримали поранення.

Затоплення старих уранових свердловин

На Курганщині вода затопила старі уранові свердловини родовища "Добровільне", де провадиться видобуток урану. Активісти заявляють, що забруднена ураном вода могла надійти до річки Тобол. Записи в соціальних мережах та відео показують затоплення району між селами Праця та Знання у Звіриноголовському районі, де знаходиться родовище "Добровільне". Екологи зазначають, що повінь змила радіоактивний бруд, який накопичувався роками у підземних водах старих свердловин. Є ймовірність, що під водою опинилася стара свердловина, яка була в експлуатації 35 років, а також нові свердловини, до яких вода ще не дісталася.