Удари по пункту управління, складу та артилерії росіян: Генштаб розповів про фронт

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському, завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 10 артилерійських засобів і склад боєприпасів росіян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога.

Відбулось 45 бойових зіткнень.

Росіяни завдали п'ять ракетних і 43 авіаційних ударів, здійснили 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога в районі північніше Зибиного Харківської області.

На Лиманському - відбили п'ять атак росіян східніше Макіївки Луганської області і північно-західніше Діброви на Донеччині.

На Бахмутському напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районах Григорівки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському - відбили всі атаки ворога в районах Авдіїївки і Ласточкиного на Донеччині.

На Мар'їнському напрямку успішно відбили вісім атак ворога в районі Мар'їнки і шість атак в районі Красногорівки та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі Золотої Ниви на Донеччині.

На Запорізькому - Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах Вербового та Роботиного.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

За 588 днів українські воїни знищили понад 279 890 окупантів, 9026 броньованих машин ворога, 20 кораблів і катерів, 4745 танков, 316 гелікоптерів, 316 літаків і підводний човен.

Сполучені Штати Америки передали Україні конфісковані іранські боєприпаси.