Ударні дрони РФ домінуватимуть в атаках на Україну

У російських атаках по території України найближчим часом ударні дрони переважатимуть над ракетами.

Повітряні сили Збройних сил України готуються до цього, заявив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 2 жовтня, передає Gazeta.ua. Журналіст зауважив, що зараз українська ППО збиває до 80% дронів. Він запитав, чи зберігатиметься така пропорційність надалі й чи збиватимуть 800 із 1 тис. ворожих БПЛА.

"Пропорційність зберігатиметься, коли ми отримуватимемо пропорційно засоби. Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на ракети, БПЛА розвідувального типу й ударні дрони-камікадзе. Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів", - відповів Ігнат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кількість засобів ППО Україна може збільшувати лише завдяки партнерам, тому триває постійна робота з ними у форматі "Рамштайн".

"Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме: їх стає дедалі більше. І відповідно, потрібно більше засобів, які будуть раціонально використовуватися проти цих БПЛА. Є всі ознаки того, що будуть саме ударні безпілотники більше домінувати в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки і готуватися до цього", - додав Ігнат.

У ніч на 2 жовтня російські окупанти знову атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з південно-східного напрямку. Випустили дрони із Приморсько-Ахтарська (РФ).

Загалом було зафіксовано пуски семи ударних БпЛА, чотири з яких силам української ППО вдалося збити.