Україна до кінця року має виготовляти дрони десятками тисяч

Україна планує до кінця поточного року випускати десятки тисяч дронів щомісяця. Про це заявив Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час брифінгу на Промисловому форумі НАТО.

Так, він зазначив, що Україна вже виробляє дрони у великій кількості, але до кінця року планує збільшити їх обсяг до десятків тисяч на місяць. Камишін наголосив, що цей сектор є одним з найшвидше зростаючих у країні, переважаючи навіть виробництво боєприпасів та бойової зброї.

Серпнем цього року колишній міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна вже ввела в експлуатацію десяту модель FPV-дрона. За минулі 15 місяців Міністерство оборони прийняло до експлуатації понад 30 моделей різних типів дронів, виділивши боєприпаси для безпілотних літальних апаратів в окрему категорію.

Однак, наявність великої кількості дронів не гарантує їх успішного функціонування на фронті. Україна має навчати інструкторів, які зможуть працювати з цією технікою. З цією метою вже створено десять нових навчальних центрів у країні.

За думкою російських експертів, найбільш ефективними з них є Dronarium, Крук та Боривітер. Загалом, ці навчальні центри підготували 7 тисяч військових операторів безпілотних літальних апаратів.