Україна не розглядає введення військ НАТО в країну: названо причину

Наразі Україна не розглядає можливість введення військ Північноатлантичного альянсу на свою територію, оскільки для цього потрібне відповідне рішення. Таку заяву зробив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква під час телемарафону.

«Всі ініціативи, які сприяють безпеці України, вітаються Україною... Безумовно, на сьогодні ми не говоримо про збройні сили Франції чи інших країн на території України з одної причини – для цього потрібне відповідне рішення», - розповів Жовква.

За словами Жовкви, всі країни, які обговорюють можливість введення військ, є членами НАТО, тоді як Україна наразі не є частиною Альянсу.

Раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ НАТО в Україну було б помилкою, оскільки це стане загрозою для Третьої світової війни.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Північноатлантичний союз не виключає можливості введення військ для допомоги Україні, але серед європейських країн немає консенсусу з цього питання.

Також влада Франції допускає відправлення своїх військовослужбовців в Україну з метою зміцнення протиповітряної оборони, навчання української армії та захисту кордонів, заявив прем'єр-міністр Габріель Атталь на слуханнях у сенаті.

Необхідно зазначити, що НАТО не має наміру відправляти бойові підрозділи в Україну.

Читайте також:

  • Захід відправить солдат до України? Як світ реагує на заяву Макрона
  • Відправка солдатів до України? Французи відреагували на пропозицію Макрона
  • Макрон заявляв про намір відправити військових до Одеси – ЗМІ