Україна невдало провела першу жіночу естафету сезону Кубка світу з біатлону

На першому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 в шведському Естерсунді відбулася жіноча естафетна гонка. Українська команда посіла 12 місце у цій гонці.

Україна вийшла на старт з таким складом: Христина Дмитренко, Дар'я Блашко, Анна Кривонос і Ірина Петренко. Для Дмитренко це була перша гонка в сезоні, а Блашко реалізувала усі постріли на стрільбі лежачи. Проте, вона припустилася декількох помилок на стрільбі стоячи і змушена була пройти одне штрафне коло, втративши позицію для команди.

Кривонос продемонструвала хорошу швидкість і точність на стрільбі лежачи, але знову зробила помилки на стрільбі стоячи. Вона хороше підняла команду на 14 місце, але це все ж таки не врятувало ситуацію команди.

Петренко зробила добру роботу на стрільбі лежачи та використала додаткові патрони на стрільбі стоячи. Вона змогла підтягнути команду на 12 місце на фініші.

Жіноча естафета закінчилася з перемогою для команди Норвегії, друге місце посіла Швеція, а третє - Німеччина. Для України це повторення п'ятої найгіршої естафети за останні шість сезонів.

Наступна гонка Кубка світу в Естерсунді - чоловіча естафета, яка відбудеться у четвер.