Україна отримає третій транш від МВФ на $900 млн

Міжнародний валютний фонд затвердив перегляд програми для України, який дозволяє виділити транш у розмірі близько $900 млн. Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

Рашкован опублікував відео, на якому директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва підтверджує інформацію про перегляд програми.

В пресбрифінгу Георгієва заявила: "Ми працювали дуже близько з економічною командою України протягом останніх тижнів і сьогодні ми завершили другий перегляд нашої програми".

Тепер Україна зосередиться на підготовці до третього перегляду програми, який може відбутися навесні.

Рашкован закликав: "Не перемикайтесь - цей тиждень дуже важливий для нас і нашого майбутнього".

В листопаді МВФ і Україна уклали угоду щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування (EFF), що дозволить отримати транш у розмірі приблизно 900 млн доларів.

В липні 2023 року МВФ опублікував оновлений меморандум з Україною про економічну та фінансову політику в рамках програми розширеного фінансування (EFF). Україна прийняла зобов'язання щодо виконання структурних маяків МВФ, щоб отримати додаткові транші. У той же час, Україна отримала другий транш кредиту на початку жовтня. Тривало ще три роки, поки місія МВФ відвідала Україну снову.

У загальному, програма розширеного фінансування (EFF) МВФ на чотири роки передбачає виділення $15,6 млрд для України. Перший транш фінансування в розмірі $2,7 млрд було надано одразу.