Україна встановила аграрний рекорд

Україна збирає рекордний врожай у своїй історії

Цього року Україна змогла досягнути найвищого результату врожайності з одного гектару за всю свою історію. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

"Українські фермери показали усьому світу, наскільки вони тверді, професійні, витривалі і цілеспрямовані люди. І навіть в такий важкий рік отримали з одного гектару рекордну врожайність за всю історію України. Погода, звичайно, допомогла, але без героїчної роботи аграріїв ми б не отримали таких результатів", - підкреслив він.

Міністр зауважив, що незважаючи на складні обставини та воєнний час, більшість аграріїв планують продовжувати свою справу. Заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич наголосив, що допомога міжнародних партнерів протягом вторгнення допомагає підтримати роботу аграрного сектору.

Дмитрасевич додав, що наступного року також будуть продовжуватись програми підтримки фермерів, такі як доступне кредитування під 5-7-9% та грантова програма на розвиток садівництва, тепличного господарства та переробки.

Нагадаємо, що ситуація на українському та світовому ринках стала несприятливою для українських сільгоспвиробників, через що вони змушені припиняти свою діяльність. Генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль заявив, що до кінця зернового року ще 10-20% підприємств підуть тим самим шляхом.