Україна зменшила потребу в зовнішній фіндопомозі на 2024 рік

Україна зменшила потребу у зовнішньому фінансуванні на 4 млрд доларів

Міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що Україна змогла зменшити потребу у зовнішньому фінансуванні на 4 млрд доларів на 2024 рік. Він зазначив, що цього вдалося досягти завдяки максимізації доходів держбюджету та активізації внутрішнього ринку запозичень.

Військова кампанія та соціальна підтримка є головними завданнями на 2024 рік

Міністр зазначив, що на 2024 рік головними завданнями є військова кампанія та соціальна підтримка. Він зазначив, що військова сфера фінансується з внутрішніх доходів бюджету, а для соціальної сфери Україна розраховує на допомогу міжнародних партнерів.

Допомога від міжнародних партнерів є важливою для економічного відновлення України

Незважаючи на зменшення потреби у зовнішньому фінансуванні, своєчасне надходження допомоги від міжнародних партнерів є важливим для збереження економічного відновлення України.

Затримки з наданням фінансування можуть загрожувати економічному відновленню Києва

Глава МВФ закликала союзників України розблокувати десятки мільярдів доларів для країни, оскільки затримки з наданням додаткового фінансування можуть загрожувати попередньому економічному відновленню Києва.

Україна може витримати відсутність зовнішньої фінансової допомоги протягом кількох місяців, але без фінансування від ЄС та США чекаються складнощі.