Україна знайшла чим компенсувати дефіцит снарядів

Україна продовжує стикатися з дефіцитом артилерійських боєприпасів, тому шукає альтернативи. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що для компенсації браку снарядів країна збільшує виробництво дронів-камікадзе. Він також зазначив, що Україна планує розвивати власне виробництво боєприпасів, включаючи снаряди, що використовувалися у колишньому СРСР.

Проте, більшість західних систем, отриманих Україною від її партнерів, використовують інший калібр, а саме 155 мм. З цим калібром командування України планує співпрацювати з західними компаніями та виробляти такі снаряди на власній території. Хоча генерал зазначив, що поки не можна говорити про виробництво великої кількості снарядів цього калібру, він розраховує, що вже наступного року український оборонний промисловий комплекс зможе виробити достатню кількість снарядів, щоб покрити різницю між потребами та кількістю, яку надають партнери.

Нещодавно була опублікована інформація, що Сили оборони України мають проблеми з нестачею артилерійських снарядів на фронті і тим самим припиняють деякі військові операції через відсутність зовнішньої допомоги. Проте прессекретар Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що Сили оборони не зупиняють жодних операцій на фронті, адаптуючи їх до обмежень у кількості снарядів.