Українці можуть отримати візу США на 10 років: необхідні документи та розцінки

Українцям розповіли про отримання візи до США на десять років

Для багатьох українців можливість отримання довгострокової американської візи є чудовою можливістю. Це дозволяє вільно в'їжджати до країни та відкриває безліч можливостей для туризму, ділових поїздок, навчання та тимчасового проживання. Однак процес отримання десятирічної американської візи має свої особливості, які варто знати заздалегідь. Звернімо увагу, що посольство США в Україні не працює із видачею віз, тому пройти процедуру треба за кордоном.

Зазначимо, що після початку повномасштабної війни американське посольство в Україні не працює із видачею віз до США для громадян України. Наразі отримати її можна за кордоном. Обробкою віз займається посольство США у Франкфурті.

Щоб отримати візу, вам потрібно визначити тип візи і дізнатися, в якому посольстві США проходитиме співбесіда. Звернімо увагу, що деякі українці подають документи на візу до США в посольствах Польщі, Німеччини, Чехії та інших країн. Також, важливо враховувати ціль вашої поїздки при виборі типу візи.

Для отримання візи необхідно зареєструватися в особистому кабінеті та сплатити консульський збір. Також, вам необхідно підготувати необхідні документи. Зазначимо, що список документів може змінюватися залежно від типу візи та індивідуальних особливостей. Якщо ви збираєтесь подавати на бізнес-візу, обов'язково потрібно мати запрошення від партнерів. Вартість візи до США складає 185 доларів.

Співбесіда з візовим офіцером зазвичай проводиться англійською мовою, але є країни, де можна пройти співбесіду українською чи російською. На співбесіду слід приходити заздалегідь і дотримуватися правил поведінки. Також, важливо показати мету вашої поїздки та відсутність нелегальних намірів. Будьте обережні, оскільки відмовити у візі можуть у випадку порушення правил або неправильного заповнення документів.