Українці зможуть отримати броню від мобілізації, якщо потраплять у спеціальний "клуб"

Українці зможуть отримати броню від мобілізації, якщо потраплять у спеціальний

Створюється законопроект про створення "клубу білого бізнесу"

Український парламент розробляє нову законодавчу ініціативу, яка передбачає створення "клубу білого бізнесу" та надання певних переваг для підприємств, що відповідають критеріям. Про це повідомив голова податкового комітету парламенту, народний депутат Данило Гетьманцев.

Законопроект №11084, який внесено зміни до Податкового кодексу України, уже пройшов перше читання і готується до другого. Зміни передбачають особливості податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем дотримання законодавства.

Даниил Гетманцев

Згідно з пропозицією, підприємства, які сплачують податки та виплачують заробітні плати вище середніх показників у своїй галузі, будуть звільнені від податкових перевірок. Це лише одна з переваг, які отримають учасники "клубу білого бізнесу". Список учасників буде переглядатися щокварталу.

Також розглядається можливість бронювання співробітників від призову на військову службу для членів клубу. "Це буде модель економічного бронювання", - зазначив Данило Гетьманцев.

Перелік запропонованих змін

Нагадаємо, що Міністерство у справах ветеранів України запустило бренд "Створено захисниками" з метою популяризації товарів та продукції, виготовлених ветеранами-підприємцями.

Читайте також: