Українське зерно: як експортується агропродукція

Українське зерно: як експортується агропродукція

За даними Виконуючого обов'язків Міністра аграрної політики Тараса Висоцького, 87% української аграрної продукції експортується морським шляхом завдяки успішним діям Збройних Сил України. Українські військові забезпечили безпеку судноплавства в Чорному морі.

"Абсолютна більшість – 87% української аграрної продукції останні місяці експортується морським шляхом, це правда. Це перш за все завдяки нашим військовим, які змогли створити безпечні умови для судноплавства в Чорному морі" - зазначив Висоцький.

Міністр також висловив стурбованість щодо майбутнього через війну, але зараз не виникає проблем з фізичним вивезенням сільськогосподарської продукції через порти.

Стосовно переговорів з Польщею щодо експорту українського зерна, Висоцький повідомив, що домовленість між Україною та Польщею все ще діє. Україна також постійно оновлює статистичні дані щодо білateralної торгівлі через Польщу.

"Ми оновили (статистичні дані – УНІАН) і офіційно подали запит на проведення наступного дзвінка перемовин спільно з профільними асоціаціями для узгодження позицій з новим врожаєм на наступний маркетинговий рік" - заявив Висоцький.

Зазвичай узгодження дати перемовин займає два-три тижні, тому українська сторона чекає на зворотній зв'язок.

Міністр закликав підтримувати діалог, щоб забезпечити безперебійну торгівлю.

Читайте також: