Українські арбітри вперше за 25 років працюватимуть на матчі Ліги чемпіонів

В матчі 5-го туру групового раунду Ліги чемпіонів, який відбудеться сьогодні між іспанським "Реалом Сосьєдадом" та австрійським "Зальцбургом", призначена українська суддівська бригада. Згідно з інформацією на офіційному сайті УЄФА, головним арбітром цього поєдинку буде Микола Балакін.

У цьому матчі Балакіну будуть допомагати Олександр Беркут і Дмитро Запороженко, а обов'язки четвертого рефері будуть виконувати Ярослав Козик. За систему VAR відповідатиме поляк Томаш Квятковскі, а його асистентом буде турок Алпер Улусой.

Це перше призначення українських арбітрів на матчі групового етапу Ліги чемпіонів за останні 25 років. Останній раз українські судді працювали 16 вересня 1998 року на поєдинку у Більбао між "Атлетиком" і "Русенборгом", де головним арбітром був Василь Мельничук з Сімферополя.

Цього сезону бригада Балакіна вже обслуговувала два матчі групового етапу єврокубків. Українські арбітри працювали на матчах Ліги Європи "Марсель" - "Брайтон" і "Маккабі" Хайфа - "Вільярреал".

Важливо відзначити, що раніше Катерина Монзуль судила фінал жіночого Євро, а в 2015 році отримала нагороду від IFFHS як найкраща арбітриня.