Українські оборонці отримали від Порошенка надпотужний дрон Matrice 30T

Сергій Єлісєєв, брат відомого українського дипломата Костянтина Єлісєєва, з перших днів повномасштабного вторгнення пішов у ТРО, захищав столицю. Зараз його бригада воює на донецькому напрямку, тримає найгарячіші ділянки фронту.

На своїй сторінці в Instagram військовий подякував Петру Порошенку за постійну допомогу і показав новенький дрон Matrice 30T, який допоможе збільшити кількість втрат у ворога.

"Від свого підрозділу хочу подякувати Петру Порошенко, який з перших днів війни підтримує нас. В березні 22, тримаючи оборону під Києвом, замість джинсів, кросівок та лижних шапочок, ми отримали першу форму, талани та каски, а замість вторсировини почали спати в спальниках", згадує Сергій Єлісєєв.

Квадрокоптер Matrice 30T оснащений потужною оптикою із 16-ти кратним зумом, здатний підніматися на сім кілометрів і розвиває швидкість до 80 кілометрів за годину. Військові використовують потужні "матраси" не лише для аеророзвідки, а й для скидання боєприпасів на голови окупантам.

"Пізніше він особисто привіз нам під Бахмут пікап, дрони, генератори. Сьогодні, на ще одному цікавому напрямку, ми отримали готовий до роботи Matrice 30T, який вже завтра буде допомогати відправляти в духовку ворожі організми та підтримувати титанів війни, нашу штурмову піхоту. Дякую! Слава Україні!", написав Єлісєєв.

У липні 2022 року Фонд Порошенка, компанія "Рошен" і волонтери купили в Естонії 350 безпілотників Autel для підрозділів ЗСУ зокрема, 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами й додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+. Вартість партії безпілотників перевищила 700 тис. 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота до 4000 метрів. Це комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів.