Український спецназ полює на «вагнерівців» у Судані. ЗМІ опублікували відео

Інформація оприлюднена виданням Kyiv Post відносно відео, на яких можна побачити дії українських спецназівців у Судані. Згідно з джерелом у секторі безпеки та оборони України, наразі в цій африканській країні проводиться операція щодо ліквідації найманців прокремлівської ПВК "Вагнера" та їхніх союзників. Відео, за словами джерела, містить можливі кадри з роботою спеціальних підрозділів Головного розвідувального управління Міністерства оборони України. Деталі операції були утримані з міркування безпеки.

Перше відео, зняте вночі, демонструє роботу безпілотника інфрачервоного спектра, який опрацьовує будівлю. Кадри покажуть низку вибухів та вистріли з ручного гранатомета. Інші кадри, відзняті звичайною камерою, будуть чергуватися з тими, що зняті інфрачервоною камерою, освітлюючи нічні вулиці. Чоловіки всередині будівлі реагують на атаки - деякі стріляють у відповідь, а інші намагаються втекти.

У другому відео, знятому вдень також з дрона, можна помітити кілька чоловік, які біжать вулицями густонаселеного міста чи селища. Кадри відображають вибухи і величезні спалахи вогню, що піднімаються над одним з будинків. Деякі кадри показують дим та уламки від вибуху, що здіймаються на висоту шостого поверху. У відео не видно українських спецназівців, проте підозрілою може бути їхня причетність до атаки.

Ця операція є можливим відповіддю на атаки на бойовиків Сил швидкої підтримки (RSF), які підтримуються ПВК "Вагнер". За даними видання Kyiv Post, українські спецслужби можуть стояти за серією ударів по бойовикам в Судані.