Умєров хоче мобілізувати чоловіків з-за кордону: з якої країни почне

Глава Міноборони України планує призвати на службу до ЗСУ чоловіків призивного віку, які виїхали за кордон

Голова Міністерства оборони України Рустем Умєров заявив, що планує призвати на військову службу українців призивного віку, які мешкають у Німеччині та інших країнах. Він висловив свій намір в інтерв'ю засобам масової інформації Welt, Bild та Politico.

Умєров зазначив, що планує змусити українців призивного віку від 25 до 60 років з'явитися до призовних пунктів ЗСУ. Він також додав, що це зробить українську армію сильнішою на наступний рік.

«Ми все ще обговорюємо, що станеться, якщо вони не прийдуть добровільно», - зазначив міністр.

Міністр також підкреслив, що у разі невиконання цієї вимоги будуть застосовані санкції, але не уточнив, які саме. Він також наголосив на важливості справедливості та необхідності передбачити навчання, екіпірування та місце служби для призовників, а також дату звільнення.

Президент Зеленський заявив про розробку нового плану мобілізації

Президент Володимир Зеленський повідомив, що наразі розробляється новий план мобілізації, проте конкретні деталі ще не уточнюються. Раніше, військові пропонували мобілізувати ще 450-500 тисяч людей.

Міністерство оборони вважає, що українці готові захищати свою країну та ухилянтів дуже мало. Речник Міноборони Ілларіон Павлюк зазначив, що суттєвого сплеску уваги до ухилянтів насправді немає.