Уникайте конфліктів та не починайте нові справи: головні заборони у Яків день

9 жовтня відзначається день апостола Якова Алфеєва. Він був одним з апостолів Христа і жив у I столітті. Яков був братом апостола Матвія і проповідував християнство у різних країнах, таких як Юдея, Греція, Едеса, Газа та Південна Палестина. Він страждав за свою віру і був розіп'ятий на хресті на кордоні Єгипту і Палестини.

Є декілька прикмет, пов'язаних з цим днем. Якщо вечірнє небо має рожевий колір, то погода буде гарною. Перший сніг означає настання зими. Якщо вишня скинула листя, це означає прихід зими. Дощ зі снігом у січні означає відлигу, а яскраві зірки - потепління.

Є також список заборон на цей день. Не можна лаятися і розбиратися з родичами. Не можна згадувати погані речі, ремонтувати одяг або взуття, починати нові справи або розповідати сни. Також необхідно додержуватися певних традицій, наприклад, не відмовлятися від сідання за стіл у гостях.

На жаль, не всі люди знають про найважливіше - молитися святому Якову і іншим апостолам Ісуса Христа. Вони можуть допомогти і порадити в різних ситуаціях. Також цього дня можна попрацювати добре або піти в ліс на гриби.

У церкві є дні, коли пам'ятають покійних. Ці дні називаються батьківськими суботами і відзначаються особливими службами у храмах та відвідуванням кладовищ. Наступна батьківська субота після дня апостола Якова - 21 жовтня.

Підписуйтеся на наш канал новостей в Telegram - INKORR

Дякуємо, що скористалися нашою послугою!