Юристка Трампа визнала себе винною у втручанні в виборчий процес

Сідні Пауел, юристка Дональда Трампа, визнала свою провину в незаконному втручанні в процес виборів. Згадується вона в контексті президентських виборів США 2020 року, які були дуже важливими для Трампа. Згідно з повідомленням АР, Пауел визнала себе винною в скоєнні шести злочинів, пов'язаних із змовою та свідомим втручанням у виконання виборчих обов'язків.

У рамках угоди, до якої вона дійшла, юристка отримає шість років випробувального терміну та має сплатити штраф у розмірі 6 тис. доларів. Крім цього, вона напише лист вибачення до штату Джорджія та його мешканців. Також Сідні Пауел зробила заяви для прокурорів та погодилася свідчити проти співвідповідачів під час майбутніх судових процесів.

Отже, своїм рішенням визнати провину та підтримати слідство, Пауел стає важливим свідком в справі Трампа, який став обвинуваченим в чотирьох кримінальних справах. Журналісти зазначають, що її участь у стратегічних переговорах загрожує розкриттям того, що колишній президент говорив у критично важливий період після виборів.

  • Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що рух політика Дональда Трампа загрожує демократії країни. Він висловився жорстко про конкурента, вказавши на наявність екстремістських сил у Республіканській партії, які підтримували експрезидента Трампа.

Крім того, Трампа звинуватили у Флориді у неналежному поводженні з секретними документами після його звільнення з посади президента. У Вашингтоні він звинувачується у спробах скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року, а у штаті Джорджія - у спробах скасування результатів виборів. Крім того, Трампа звинуватили у виплаті грошей порноакторці в Нью-Йорку.