В якій країні найбільше працевлаштованих біженців з України: інфографіка

В Польщі найвищий рівень зайнятості серед українських біженців. За даними "Слова і діла", 65% українців працездатного віку, які перебувають в Польщі, знайшли роботу. Кількість переміщених осіб з України у Польщі становить понад 950 тисяч.

Велика Британія розмістилася на другому місці за рівнем зайнятості українських біженців. З 246,8 тисяч українців, які перебувають у Великій Британії після від'їзду з України через конфлікт, 61% знайшли роботу.

Увагу також заслуговують Швеція, Литва, Чехія, Данія, Нідерланди та Естонія, де знайшли роботу відповідно 56%, 53%, 51% та 46% біженців з України, які зареєстровані у цих країнах.

Франція і Ірландія займають наступні позиції щодо зайнятості українців-біженців. У Франції 28% зареєстрованих 70,6 тисяч переміщених осіб знайшли роботу, а в Ірландії - 97,5 тисяч переміщених осіб з України знайшли роботу, що становить 28%.

Подано також дані щодо рівня зайнятості українців-біженців у Німеччині, Італії та Швейцарії. Ці країни мають найнижчий рівень працевлаштування серед українців-біженців, який становить 19%.

Розглядається можливість спрощення процедури працевлаштування для українських біженців у Швейцарії. Планується скасувати місцеві дозволи на працю, що дозволить збільшити кількість працевлаштованих українців удвічі, зауважують в парламенті.

Україна досі має значну кількість внутрішньо переміщених осіб, яку офіційно оцінюють у 4,9 мільйона. З них 40% працюють.

Уряд Німеччини розглядає питання щодо спрощення умов працевлаштування українських біженців. Зокрема, обговорюється можливість прийняття на роботу українців, які не мають достатнього рівня німецької мови.

У Швейцарії працевлаштуватись біженцям не так просто. Даними станом на даний час, лише близько 20% українських біженців знайшли роботу, а більшість з них - жінки.