В іноземних ЗМІ можуть з'явитися матеріали з дискредитацією керівництва України

Згідно з повідомленням Центру протидії дезінформації, у іноземних ЗМІ планується проведення дезінформаційної кампанії проти керівництва України. У цій кампанії будуть розповсюджуватися фейкові матеріали про військово-політичне керівництво України на англомовних ресурсах. Авторами цих публікацій є журналісти з іноземних країн, які мають досвід роботи в РФ, зокрема, за часів Володимира Путіна.

Головною метою цієї кампанії є створити розкол в українському суспільстві. Тому Центр протидії дезінформації закликає ЗМІ не поширювати фейки про мобілізацію студентів.

Варто зазначити, що це є 651-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Тільки за останню добу відбулося 97 бойових зіткнень.

За цей період Сили оборони здійснили 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки. Також було атаковано чотири пункти управління та три зенітно-ракетних комплекса противника. Місцевими силами був знищений російський бомбардувальник Су-24М.

Удари також були нанесені підрозділами ракетних військ. Було атаковано шість районів, де зосереджений ворожий особовий склад, озброєння та військова техніка. Крім того, були пошкоджені пункт управління, склад боєприпасів, дві станції радіоелектронної боротьби та 11 артилерійських засобів ворога.