В Ірландії після нападу на дітей сталися заворушення (відео)

У центрі Дубліна 23 листопада виникли протести та насильствені столкновення з поліцією після нападу, в результаті якого п'ятеро людей, включаючи трьох дітей, отримали ножові поранення. Цю інформацію повідомляє Irish Independent.

Ввечері в самому центрі міста відбулися жорстокі столкновення між протестувальниками і правоохоронцями: учасники заворушень підпалили поліцейський автомобіль та трамвай і атакували поліцейських. Згідно зі звітами місцевих ЗМІ, деякі з протестувальників вигукували антиміграційні лозунги, також були виявлені випадки розбитих вітрин і спустошення. Протестувальники також підпалили готель Holiday Inn Express, де, вважається, проживають мігранти.

Комісар поліції Дрю Харріс заявив, що за заворушеннями стоїть "безглузда хуліганська група, що має ультраправі ідеології".

Міністр юстиції Хелен Макенті засудила напади на поліцію.

"Ми не допустимо, щоб невелика група людей використовувала жахливий інцидент для поширення розколу", - сказала Хелен Макенті.

Нагадаємо, що у четвер, 23 листопада, в центральній частині Дубліна невідомий чоловік з ножем напав на групу людей поблизу однієї зі шкіл, де навчаються молодші діти.

Інцидент стався у години пік, коли діти покидали школу. Невідомий чоловік з ножем довжиною приблизно 25 см напав на групу людей, серед яких були діти. В результаті нападу постраждали чоловік, жінка та троє дітей.