В ISW назвали наслідки затримки західної допомоги для України

Затримка західної допомоги в Україну зміцнює віру Кремля в те, що він зможе перемогти у війні, - повідомляють аналітики Інституту вивчення війни. За їхніми словами, Росія вважає, що вона може "перечекати" допомогу від Заходу, оскільки Європа і США можуть втомитися від української війни і це може призвести до руйнації української держави.

Аналітики також зазначили, що Росія проводить активну інформаційну кампанію проти Заходу, щоб зламати український дух і позбавити Україну здатності захищатися. Вони вважають, що надання Україні ключової військової допомоги вирішально вплине на перспективи Росії у майбутньому і здатність українських сил проводити контрнаступальні операції.

"Затримки у військовій допомозі мають серйозні наслідки на полі бою. Нам потрібно взяти на себе великі фінансові зобов'язання для підтримки України", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час свого візиту до Києва.

За його словами, через брак техніки українські сили не змогли збити достатню кількість російських ракет, а російські війська продовжують просуватися на фронті через брак живої сили та обладнання.

Україна потребує довгострокової військової допомоги від Заходу, щоб показати Росії, що вона не може "перечекати" цю підтримку, - додав Столтенберг.

Джерело: Фокус