В Україні готують нові мобільні вогневі групи ППО - Наєв

У північній частині України формуються нові мобільні групи протиповітряної оборони. Це стає можливим завдяки отриманню нових зразків озброєння іноземного виробництва від наших країн-партнерів. Генерал-лейтенант Сергій Наєв, командувач Об'єднаних сил ЗСУ, повідомив про це у Telegram.

За словами генерала, ці групи є ефективною альтернативою високоякісним зенітним ракетам, які використовує РФ. Вони дозволяють ефективно знищувати повітряні цілі ворога в будь-який час доби. Зенітні кулеметні установки є адекватною відповіддю на стратегію ворога зі виснаження нашої системи протиповітряної оборони.

Наєв підкреслив, що Росія розраховує на те, що Україна витратить свої дорогі зенітні ракети на боротьбу з російськими безпілотниками. Тим часом, використання зенітних кулеметних установок дозволяє вирішувати бойові завдання за допомогою менш дорогоцінного боєкомплекту.

Україна активно готується до можливих зимових атак Росії на енергосистеми. Для забезпечення цього, наша країна посилює свою протиповітряну оборону. У цьому процесі ми розраховуємо на німецькі системи протиповітряної оборони Gepard та американські великокаліберні кулемети, - зазначив Наєв.

У ніч на 23 жовтня 2023 року російські загарбники знову здійснили атаку на Україну за допомогою ударних дронів. Крім того, вони випустили керовану ракету Х-59 та безпілотник невстановленого типу, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. Українська система протиповітряної оборони успішно збила 13 безпілотників Shahed-136/131, керовану авіаційну ракету Х-59 та один ударний безпілотник невстановленого типу.