В Україні кількість безробітних знизилася до історичного мінімуму

За інформацією Національного банку України, в Україні помітно зменшилася кількість непрацевлаштованих осіб, серед яких більшість – жінки. У той же час, кількість вакансій на ринку праці зростає, а конкуренція на одне робоче місце знижується.

Україна зафіксувала зменшення кількості безробітних, офіційно зареєстрованих у державі, до 97,3 тисячі осіб. З цієї кількості найбільше – 72,1 особи – становлять жінки. На противагу тому, минулого року було зареєстровано 239,1 тисячі безробітних. Крім того, 22,5 тисячі безробітних – це молодь до 35 років.

Наразі, поряд зі зменшенням кількості безробітних, поменшало і кількість осіб, які отримують державну допомогу по безробіттю. Їх кількість скоротилася з 194,7 тисячі до 38,6 тисячі осіб за рік.

За потребою роботодавців у працівниках, які заміщували вільні робочі місця, у жовтні потрібно було 55,4 тисячі осіб. За даними Нацбанку, прогнозується, що у 2023 році рівень безробіття складе 19,1% в порівнянні з 21,1% у 2022 році. Іншими словами, близько 2 мільйонів українців шукають роботу.

Одночасно, сума доплат за безробіття зросла з 1 тисячі гривень до 1,5 тисячі гривень на місяць. У разі, якщо особа має статус вагомо інвалідної групи, вона отримує 2,5 тисячі гривень.

Варто згадати, що в Україні були оновлені правила виплат для безробітних, залежно від цього виплачуватимуть на 500 гривень більше за допомогу.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть оформити допомогу по безробіттю онлайн через застосунок "Дія". Ця можливість доступна для окремих категорій громадян, які залишились без роботи через воєнні події.