В Україні почав роботу Центр підтримки людей з ігровою залежністю

В Україні почав роботу Центр підтримки людей з ігровою залежністю

Україна відкрила перший центр соціально-психологічної підтримки для людей з ризиком ігрової залежності

26 березня в Україні, за підтримки соціально-відповідального бізнесу, відкрили першу спеціалізовану установу для комплексної допомоги людям з ігровою залежністю та реалізації науково-освітніх проєктів з профілактики лудоманії - Центр соціально-психологічної підтримки "Простір життя. Life Space".

Засновниками центру є ГС "Центр відповідальної гри", Мінсоцполітики України та Національна соціальна служба України. Його діяльність базується на проєкті державного стандарту соціальної послуги "Соціально-психологічна реабілітація осіб із ігровою залежністю".

Урочисте відкриття центру відбулося за участю державних інституцій, бізнесу та громадськості. Представники Мінсоцполітики України, НСССУ, КРАІЛ, КМДА, КОДА, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Центру громадського здоров'я МОЗ України та операторів грального бізнесу приєдналися до відкриття центру.

За словами головної психологині Центру Тетяни Синіцької та керівника медичного напрямку Костянтина Аймедова, послуги закладу будуть спрямовані на різні категорії людей - від тих, хто тільки починає втрачати контроль над грою, до тих, хто має виражену залежність.

Завдання психологів центру полягатиме у діагностиці та реалізації індивідуальної програми психологічної підтримки, спрямованої на стійку мотивацію до одужання та повернення до суспільства.

Відвідувачі будуть мати можливість отримати юридичну консультацію з питання включення до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх, який веде КРАІЛ.

Представник КРАІЛ Юрій Юрчук зазначив, що центр є важливим елементом запобігання ігрової залежності та допомагає підвищити обізнаність громадян щодо ризиків азартних ігор.

У відкритті центру взяли участь соціально відповідальні бізнеси гральної галузі. Компанії Favbet і Vbet стали меценатами центру.

Представниця Vbet Ukraine Ярослава Ісаєнко зазначила, що відкриття центру є логічним продовженням стратегії компанії в Україні, оскільки вона пропагує принципи відповідальної гри та проводить просвітницьку роботу серед гравців.

Центр "Простір життя" є результатом співпраці держави, громадського сектору та бізнесу. Він є практичним втіленням попередніх проєктів ГС "Центр відповідальної гри", які підтримала компанія Favbet. Компанія також сприяла впровадженню системи надання соціальних послуг та підтримала дослідження гральної залежності, проведене МОЗ.

Читайте також: